[ sulge aken ]

Elulookirjeldus (CV)
1.Eesnimi Raivo
2.Perekonnanimi Vokk
3.Töökoht Tallinna Tehnikaülikool, Toiduainete Instituut
4.Ametikoht Direktor
5.Sünniaeg 13.10.1949 (päev.kuu.aasta)
6.Haridus kõrgem
7.Teenistuskäik 09.73 - 05.81 - EBI Protozooloogia osakond, nooremteadur, teaduslik sekretär;
05.81 - 02.85 - SKTB “Desintegraator”, projekti peakonstruktor;
02.85 - TTÜ, Biotehnoloogia labori vanemteadur, sektorijuhataja, Toiduainete keemia ja tehnoloogia kateedri vanemõpetaja, dotsent, Toiduainete Instituudi direktor, toiduaineõpetuse professor.
8.Teaduskraad biol.kand
9.Teaduskraadi välja
andnud asutus, aasta
VAK, 1984
10.Tunnustused TTÜ teenetemedal Mente et manu, 1999
11.Teadusorganisatsiooniline
ja –administratiivne
tegevus
Eesti Toiduliit, juhatuse liige
EAS ekspert, EL 6 RP Quality of Life, ekspert
Eesti Toitumisteaduse Selts, asepresident
Institute of Food Technologists, member
12.Juhendamisel kaitstud
väitekirjad

Janno Semidor, MSc, 2005, juh. Raivo Vokk. Külmutatud vahtemulsioonid. Tallinn

Liisi Arumeel, MSc, 2005, juh. Raivo Vokk. Närimiskompveki vananemisprotsesside uurimine. Tallinn

Sirje Vaask, MSc, 2005, juh. Raivo Vokk. Eesti täiskasvanud elanikkonna toitumisuuring. Tallinn

Evelyn Nahkur, MSc, 2004, juh. Raivo Vokk. Koolitoidu menüüd allergilistele lastele. Tallinn

Haidi Kanamäe, MSc, 2003, juh. Raivo Vokk. Funktsionaalne toit. Tallinn

Jane Matt, MSc, 2003, juh. Raivo Vokk. Haiglate toitlustamine. Tallinn

Reeme Unnuk, MSc, 2003, juh. Raivo Vokk. Kaitsejõudude välitoitlustamise organisserimine. Tallinn

Liis Tuur, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Development of emulsion based food product model and evaluating emulsification time effect to sensorial properties. Tallinn

Marina Kravets, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Maitsetaimede eeterlike õlide sisalduse, koostise ja antimikroobsuse uurimine. Tallinn

Sergei Zub, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Water soluble vitamins determination in inactive yeast using HPLC. Tallinn

Triinu Sillamaa, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Astelpaju marjade võrdlev uurimus sordilisuse järgi. Tallinn

Julia Deikina, MSc, 2001, juh. Raivo Vokk. Eesti tippsportlaste toitumise analüüs. Tallinn

Tiina Lõugas, MSc, 2001, juh. Raivo Vokk. Astelpaju bioaktiivsete komponentide uurimine. Tallinn

Erge Tedersoo, MSc, 1997, juh. Raivo Vokk. Kvaliteedisüsteemid kalatööstusele. Tallinn

Tagli Pitsi, MSc, 1997, juh. Raivo Vokk. Koolitoidumenüüde tasakaalustamine. Tallinn

Tiiu Loomägi, MSc, 1997, juh. Raivo Vokk. Maitsetaimede antimikroobsed omadused. Tallinn

13.Teadustöö põhisuunad Taimsed bioaktiivsed komponendid, toitumisuuringud
14.Jooksvad grandid ei ole
15.Teaduspublikatsioonid

S. Salo, H. Ehavald, L. Raaska, R. Vokk and G. Wirtanen. Microbial surveys in Estonian dairies. Food Science and Technology, 2005, in press

T.Lõugas, M.Liis, K.Laos, R.Vokk. Physical properties as a tool for quality assessment in fruit processing. Ann. Transactions of the Nordic Rheology Society, 2005, vol.13, pp. 295-299

Astelpaju marjade mahlapressjäägi peenestatud kuivtoode. J.Annist, P.Ehala, R.Vokk. Kasulik mudel EE 00428 U1, FGIK, 2/2004, 15.04. 2004

Lõugas, T., R.Vokk. Study on sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pigments as potential antioxidants. In: Pigments in Food, ed. By L.Dufossee, 2004, 238-240.

Meesegu stimopoli, kibuvitsa ja astelpaju marjade droogiga. P.Ehala, R.Vokk Kasulik mudel EE 00427 U1, FGIK, 2/2004, 15.04.2004

Pitsi T., T. Liebert, R. Vokk. Calculations on the energy and nutrient content of kindergarten menus in Estonia. Scand. J. Nutr., 2003, 47, 4, 188-193.

R. Vokk, T.Liebert, M.Friedenthal, T.Paalme. Food studies in the Tallinn Technical University. In Harmonization in European Higher Agricultural Education: Dream or Nightmare. Ed. by I.Stathi and E.Kapetanakis, TEI Crete, 2003, pp. 204-210

viimati muudetud: 15.08.2005

Curriculum Vitae (CV)
1.First Name Raivo
2.Surname Vokk
3.Institution Tallinn University of Technology, Department of Food Processing
4.Position Head of the Department
5.Date of birth 13.10.1949 (day.month.year)
6.Education university degree
7.Research and
professional experience
1997 - ... Professor on Food Science (re-elected)
1992 - ... Institute of Food Processing, Director, Chair of Food Science, Chairman
1989 - 1992 Assoc. Professor, Dept. of Food Chem. & Technology, Tallinn Technical University
1985 - 1989 Senior Res., Laboratory of Biotechnology, TTU
1981 - 1985 Project Manager, Bureau “Desintegraator”
1973 - 1981 Senior Res., Junior Res., Department of Protozoology, The Academy of Sciences of Estonia
8.Academic degree cand.
9.Dates and sites of
earning the degrees
HAC USSR, 1984
10.Honours/awards TUT medal Mente et Manu, 1999
11.Research-administrative
experience
The Estonian Nutrition Society, Vice-President
The Society of Food Hygiene Technology (U.K.), full member
Institute of Food Technologists, full member
Estonian Food Association, member of the board
Estonian Agency of Technology, expert
12.Supervised dissertations

Janno Semidor, MSc, 2005, superv. Raivo Vokk. Külmutatud vahtemulsioonid. Tallinn

Liisi Arumeel, MSc, 2005, superv. Raivo Vokk. Närimiskompveki vananemisprotsesside uurimine. Tallinn

Sirje Vaask, MSc, 2005, superv. Raivo Vokk. Eesti täiskasvanud elanikkonna toitumisuuring. Tallinn

Evelyn Nahkur, MSc, 2004, superv. Raivo Vokk. Koolitoidu menüüd allergilistele lastele. Tallinn

Haidi Kanamäe, MSc, 2003, superv. Raivo Vokk. Funktsionaalne toit. Tallinn

Jane Matt, MSc, 2003, superv. Raivo Vokk. Haiglate toitlustamine. Tallinn

Reeme Unnuk, MSc, 2003, superv. Raivo Vokk. Kaitsejõudude välitoitlustamise organisserimine. Tallinn

Liis Tuur, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Development of emulsion based food product model and evaluating emulsification time effect to sensorial properties. Tallinn

Marina Kravets, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Maitsetaimede eeterlike õlide sisalduse, koostise ja antimikroobsuse uurimine. Tallinn

Sergei Zub, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Water soluble vitamins determination in inactive yeast using HPLC. Tallinn

Triinu Sillamaa, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Astelpaju marjade võrdlev uurimus sordilisuse järgi. Tallinn

Julia Deikina, MSc, 2001, superv. Raivo Vokk. Eesti tippsportlaste toitumise analüüs. Tallinn

Tiina Lõugas, MSc, 2001, superv. Raivo Vokk. Astelpaju bioaktiivsete komponentide uurimine. Tallinn

Erge Tedersoo, MSc, 1997, superv. Raivo Vokk. Kvaliteedisüsteemid kalatööstusele. Tallinn

Tagli Pitsi, MSc, 1997, superv. Raivo Vokk. Koolitoidumenüüde tasakaalustamine. Tallinn

Tiiu Loomägi, MSc, 1997, superv. Raivo Vokk. Maitsetaimede antimikroobsed omadused. Tallinn

13.Current research program Plant bioactive compounds, nutrition survey
14.Current grant funding no
15.List of most important publications

S. Salo, H. Ehavald, L. Raaska, R. Vokk and G. Wirtanen. Microbial surveys in Estonian dairies. Food Science and Technology, 2005, in press

T.Lõugas, M.Liis, K.Laos, R.Vokk. Physical properties as a tool for quality assessment in fruit processing. Ann. Transactions of the Nordic Rheology Society, 2005, vol.13, pp. 295-299

Astelpaju marjade mahlapressjäägi peenestatud kuivtoode. J.Annist, P.Ehala, R.Vokk. Kasulik mudel EE 00428 U1, FGIK, 2/2004, 15.04. 2004

Lõugas, T., R.Vokk. Study on sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pigments as potential antioxidants. In: Pigments in Food, ed. By L.Dufossee, 2004, 238-240.

Meesegu stimopoli, kibuvitsa ja astelpaju marjade droogiga. P.Ehala, R.Vokk Kasulik mudel EE 00427 U1, FGIK, 2/2004, 15.04.2004

Pitsi T., T. Liebert, R. Vokk. Calculations on the energy and nutrient content of kindergarten menus in Estonia. Scand. J. Nutr., 2003, 47, 4, 188-193.

R. Vokk, T.Liebert, M.Friedenthal, T.Paalme. Food studies in the Tallinn Technical University. In Harmonization in European Higher Agricultural Education: Dream or Nightmare. Ed. by I.Stathi and E.Kapetanakis, TEI Crete, 2003, pp. 204-210

last updated: 15.08.2005

[ sulge aken ]