[ sulge aken ]
Elulookirjeldus (CV) | ||
1. | Eesnimi | Raivo |
2. | Perekonnanimi | Vokk |
3. | Töökoht | Tallinna Tehnikaülikool, Toiduainete Instituut |
4. | Ametikoht | Direktor |
5. | Sünniaeg | 13.10.1949 (päev.kuu.aasta) |
6. | Haridus | kõrgem |
7. | Teenistuskäik | 09.73 - 05.81 - EBI Protozooloogia osakond, nooremteadur, teaduslik sekretär; 05.81 - 02.85 - SKTB “Desintegraator”, projekti peakonstruktor; 02.85 - TTÜ, Biotehnoloogia labori vanemteadur, sektorijuhataja, Toiduainete keemia ja tehnoloogia kateedri vanemõpetaja, dotsent, Toiduainete Instituudi direktor, toiduaineõpetuse professor. |
8. | Teaduskraad | biol.kand |
9. | Teaduskraadi välja andnud asutus, aasta |
VAK, 1984 |
10. | Tunnustused | TTÜ teenetemedal Mente et manu, 1999 |
11. | Teadusorganisatsiooniline ja –administratiivne tegevus |
Eesti Toiduliit, juhatuse liige EAS ekspert, EL 6 RP Quality of Life, ekspert Eesti Toitumisteaduse Selts, asepresident Institute of Food Technologists, member |
12. | Juhendamisel kaitstud väitekirjad |
Janno Semidor, MSc, 2005, juh. Raivo Vokk. Külmutatud vahtemulsioonid. Tallinn Liisi Arumeel, MSc, 2005, juh. Raivo Vokk. Närimiskompveki vananemisprotsesside uurimine. Tallinn Sirje Vaask, MSc, 2005, juh. Raivo Vokk. Eesti täiskasvanud elanikkonna toitumisuuring. Tallinn Evelyn Nahkur, MSc, 2004, juh. Raivo Vokk. Koolitoidu menüüd allergilistele lastele. Tallinn Haidi Kanamäe, MSc, 2003, juh. Raivo Vokk. Funktsionaalne toit. Tallinn Jane Matt, MSc, 2003, juh. Raivo Vokk. Haiglate toitlustamine. Tallinn Reeme Unnuk, MSc, 2003, juh. Raivo Vokk. Kaitsejõudude välitoitlustamise organisserimine. Tallinn Liis Tuur, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Development of emulsion based food product model and evaluating emulsification time effect to sensorial properties. Tallinn Marina Kravets, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Maitsetaimede eeterlike õlide sisalduse, koostise ja antimikroobsuse uurimine. Tallinn Sergei Zub, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Water soluble vitamins determination in inactive yeast using HPLC. Tallinn Triinu Sillamaa, MSc, 2002, juh. Raivo Vokk. Astelpaju marjade võrdlev uurimus sordilisuse järgi. Tallinn Julia Deikina, MSc, 2001, juh. Raivo Vokk. Eesti tippsportlaste toitumise analüüs. Tallinn Tiina Lõugas, MSc, 2001, juh. Raivo Vokk. Astelpaju bioaktiivsete komponentide uurimine. Tallinn Erge Tedersoo, MSc, 1997, juh. Raivo Vokk. Kvaliteedisüsteemid kalatööstusele. Tallinn Tagli Pitsi, MSc, 1997, juh. Raivo Vokk. Koolitoidumenüüde tasakaalustamine. Tallinn Tiiu Loomägi, MSc, 1997, juh. Raivo Vokk. Maitsetaimede antimikroobsed omadused. Tallinn |
13. | Teadustöö põhisuunad | Taimsed bioaktiivsed komponendid, toitumisuuringud |
14. | Jooksvad grandid | ei ole |
15. | Teaduspublikatsioonid |
S. Salo, H. Ehavald, L. Raaska, R. Vokk and G. Wirtanen. Microbial surveys in Estonian dairies. Food Science and Technology, 2005, in press T.Lõugas, M.Liis, K.Laos, R.Vokk. Physical properties as a tool for quality assessment in fruit processing. Ann. Transactions of the Nordic Rheology Society, 2005, vol.13, pp. 295-299 Astelpaju marjade mahlapressjäägi peenestatud kuivtoode. J.Annist, P.Ehala, R.Vokk. Kasulik mudel EE 00428 U1, FGIK, 2/2004, 15.04. 2004 Lõugas, T., R.Vokk. Study on sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pigments as potential antioxidants. In: Pigments in Food, ed. By L.Dufossee, 2004, 238-240. Meesegu stimopoli, kibuvitsa ja astelpaju marjade droogiga. P.Ehala, R.Vokk Kasulik mudel EE 00427 U1, FGIK, 2/2004, 15.04.2004 Pitsi T., T. Liebert, R. Vokk. Calculations on the energy and nutrient content of kindergarten menus in Estonia. Scand. J. Nutr., 2003, 47, 4, 188-193. R. Vokk, T.Liebert, M.Friedenthal, T.Paalme. Food studies in the Tallinn Technical University. In Harmonization in European Higher Agricultural Education: Dream or Nightmare. Ed. by I.Stathi and E.Kapetanakis, TEI Crete, 2003, pp. 204-210 |
viimati muudetud: 15.08.2005
Curriculum Vitae (CV) | ||
1. | First Name | Raivo |
2. | Surname | Vokk |
3. | Institution | Tallinn University of Technology, Department of Food Processing |
4. | Position | Head of the Department |
5. | Date of birth | 13.10.1949 (day.month.year) |
6. | Education | university degree |
7. | Research and professional experience |
1997 - ... Professor on Food Science (re-elected) 1992 - ... Institute of Food Processing, Director, Chair of Food Science, Chairman 1989 - 1992 Assoc. Professor, Dept. of Food Chem. & Technology, Tallinn Technical University 1985 - 1989 Senior Res., Laboratory of Biotechnology, TTU 1981 - 1985 Project Manager, Bureau “Desintegraator” 1973 - 1981 Senior Res., Junior Res., Department of Protozoology, The Academy of Sciences of Estonia |
8. | Academic degree | cand. |
9. | Dates and sites of earning the degrees |
HAC USSR, 1984 |
10. | Honours/awards | TUT medal Mente et Manu, 1999 |
11. | Research-administrative experience |
The Estonian Nutrition Society, Vice-President The Society of Food Hygiene Technology (U.K.), full member Institute of Food Technologists, full member Estonian Food Association, member of the board Estonian Agency of Technology, expert |
12. | Supervised dissertations |
Janno Semidor, MSc, 2005, superv. Raivo Vokk. Külmutatud vahtemulsioonid. Tallinn Liisi Arumeel, MSc, 2005, superv. Raivo Vokk. Närimiskompveki vananemisprotsesside uurimine. Tallinn Sirje Vaask, MSc, 2005, superv. Raivo Vokk. Eesti täiskasvanud elanikkonna toitumisuuring. Tallinn Evelyn Nahkur, MSc, 2004, superv. Raivo Vokk. Koolitoidu menüüd allergilistele lastele. Tallinn Haidi Kanamäe, MSc, 2003, superv. Raivo Vokk. Funktsionaalne toit. Tallinn Jane Matt, MSc, 2003, superv. Raivo Vokk. Haiglate toitlustamine. Tallinn Reeme Unnuk, MSc, 2003, superv. Raivo Vokk. Kaitsejõudude välitoitlustamise organisserimine. Tallinn Liis Tuur, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Development of emulsion based food product model and evaluating emulsification time effect to sensorial properties. Tallinn Marina Kravets, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Maitsetaimede eeterlike õlide sisalduse, koostise ja antimikroobsuse uurimine. Tallinn Sergei Zub, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Water soluble vitamins determination in inactive yeast using HPLC. Tallinn Triinu Sillamaa, MSc, 2002, superv. Raivo Vokk. Astelpaju marjade võrdlev uurimus sordilisuse järgi. Tallinn Julia Deikina, MSc, 2001, superv. Raivo Vokk. Eesti tippsportlaste toitumise analüüs. Tallinn Tiina Lõugas, MSc, 2001, superv. Raivo Vokk. Astelpaju bioaktiivsete komponentide uurimine. Tallinn Erge Tedersoo, MSc, 1997, superv. Raivo Vokk. Kvaliteedisüsteemid kalatööstusele. Tallinn Tagli Pitsi, MSc, 1997, superv. Raivo Vokk. Koolitoidumenüüde tasakaalustamine. Tallinn Tiiu Loomägi, MSc, 1997, superv. Raivo Vokk. Maitsetaimede antimikroobsed omadused. Tallinn |
13. | Current research program | Plant bioactive compounds, nutrition survey |
14. | Current grant funding | no |
15. | List of most important publications |
S. Salo, H. Ehavald, L. Raaska, R. Vokk and G. Wirtanen. Microbial surveys in Estonian dairies. Food Science and Technology, 2005, in press T.Lõugas, M.Liis, K.Laos, R.Vokk. Physical properties as a tool for quality assessment in fruit processing. Ann. Transactions of the Nordic Rheology Society, 2005, vol.13, pp. 295-299 Astelpaju marjade mahlapressjäägi peenestatud kuivtoode. J.Annist, P.Ehala, R.Vokk. Kasulik mudel EE 00428 U1, FGIK, 2/2004, 15.04. 2004 Lõugas, T., R.Vokk. Study on sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pigments as potential antioxidants. In: Pigments in Food, ed. By L.Dufossee, 2004, 238-240. Meesegu stimopoli, kibuvitsa ja astelpaju marjade droogiga. P.Ehala, R.Vokk Kasulik mudel EE 00427 U1, FGIK, 2/2004, 15.04.2004 Pitsi T., T. Liebert, R. Vokk. Calculations on the energy and nutrient content of kindergarten menus in Estonia. Scand. J. Nutr., 2003, 47, 4, 188-193. R. Vokk, T.Liebert, M.Friedenthal, T.Paalme. Food studies in the Tallinn Technical University. In Harmonization in European Higher Agricultural Education: Dream or Nightmare. Ed. by I.Stathi and E.Kapetanakis, TEI Crete, 2003, pp. 204-210 |
last updated: 15.08.2005
[ sulge aken ]