[ sulge aken ]

Elulookirjeldus (CV)
1.Eesnimi Aino
2.Perekonnanimi Kann
3.Töökoht Tallinna Tehnikaülikool, Toiduainete instituut
4.Ametikoht dotsent
5.Sünniaeg 09.09.1937 (päev.kuu.aasta)
6.Haridus Tallinna Polütehniline Instituut, toiduainetööstuse insener-tehnoloog
Moskva Toiduainetööstuse tehnoloogia Instituut, 1965, tehnikateaduste kandidaat
7.Teenistuskäik 1997- Toiduainete instituut, dotsent
1992-1997 Toiduainete tehnoloogia õppetooli juhataja, aseprof.
1988-1992 Toiduainekeemia ja tehnol. kat. juhat., dots.
1985-1988 Toiduainekeemia ja tehnol. kat. dots.
1983-1985 Toiduainete tehnoloogia kat. juh., dots.
1969-1983 Toiduainete tehnoloogia kat.
1965-1969 Orgaanilise keemia kat., vanemõp.
1962-1964 aspirantuur Moskva Toiduainetööstuse Tehnoloogia Instituudis
1961-1961 TPI Orgaanilise keemia kat., assist.
8.Teaduskraad tehnikateaduste kandidaat
9.Teaduskraadi välja
andnud asutus, aasta
9.
Moskva Toiduainetööstuse Tehnoloogia Instituut, 1965
MTH Nr. 015969
10.Tunnustused
11.Teadusorganisatsiooniline
ja –administratiivne
tegevus
Eesti Toiduainetööstuse Liidu Rukkileiva Komisjon
12.Juhendamisel kaitstud
väitekirjad

Karmen Kattai, DSc, 2004, juh. Aino Kann. Salatite mikrobioloogiline kvaliteet. TTÜ

Natalia Kozõrenko, DSc, 2003, juh. Aino Kann. Tritikale teraviljavalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ

Anna Mihhalevski, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ

Evelin Pugonen, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Sensoorse analüüsi alused ja assessorite valimise põhiprintsiibid. TTÜ

Jelena Hakman, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Erinevate tritikalesortide jahu kasutamisvõimalused leivatööstuses. TTÜ

Marina Baum, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Salmonellade määramiseks kasutatava Celsis Path-Stik meetodi valideerimine. TTÜ

Anna Kikkas, DSc, 2000, juh. Aino Kann. Kakaotoodete väljatulekute tõstmine ja kvaliteedi parandamine šokolaadi tootmisel AS kalev. TTÜ

Inga Rahnu, DSc, 2000, juh. Aino Kann. Triticale sortide proteiini fraktsioonilise koostise seos jahu küpsetusomadustega. TTÜ

Liia Solomontsuk, DSc, 2000, juh. Aino Kann. Säilitusainete monitooring toiduainetes. TTÜ

Ester Horn, DSc, 1999, juh. Aino Kann. Kaera ohutuse immunokeemiline iseloomustus tema kasutamisel tsöliaakiahaigete dieedis. TTÜ

Tina Veskus, DSc, 1997, juh. Aino Kann. Chemical composition of Estonian grown wheat with emphasis on polysaccarides. TTÜ

13.Teadustöö põhisuunad Teravilja, jahu ja pagaritoodete keemia, biokeemia ja mikrobioloogia. Uute dieetpagaritoodete ja suunatud funktsionaalsete omadustega pagaritoodete väljatöötamine. Erinevate tritikalesortide varuvalkude elektroforees, sellest teraviljast saadud jahu keemilise koostise ja leivaküpsetusomaduste määramine.
14.Jooksvad grandid
15.Teaduspublikatsioonid

Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhailevski, A., Hakman, J. (2005) Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89, 125-132 Available on-line Science Direct

Tohver M., Kann A., Täht R., Mihhalevski A. Comparison of storage protein and baking properties of triticale. Food and Nutrition XI, TTU, 2003, pp.39-45.

Kann A. Rukkileib meie toidus. Eesti rukki raamat. Koostanud Kons A. 2002, lk 26-31. Tallinn

Kann A,. Täht R. Investigation of the Antimicrobial Effect of Rowanberries. Food and Nutrition VIII, TTU,Tallinn 2000, pp.49-54

Tohver M., Kann A., Täht R..,Hakman Comparison of storage protein and baking quality of related triticale cultivars. Food and Nutrition X, TTU, 2002,pp.55-61

Tohver M, Koppel, R,. Kann, A., Mihhalevski, A., Rahnu, I., Täht (2002). The electrophoretic spectra of storage proteins of cereal cultivars and breeding lines for cultivation in Estonia. Annual Wheat Newsletter. 48, p. 52

Tohver M., Täht R,. Kann A. Electrophoretic screening methods of protein markers to obtain a basis for breeding a high technological quality of cereals. Food and Nutrition IX, TTU,Tallinn,2001,pp.47-51

Tohver M., Täht R., Kann A., Rahnu I (2000) Investigation of seed storage protein and bread-making quality of triticale. Acta Agronomica Hungarica 48, pp 41-49

viimati muudetud: 17.08.2005

Curriculum Vitae (CV)
1.First Name Aino
2.Surname Kann
3.Institution
4.Position associated professor
5.Date of birth 09.09.1937 (day.month.year)
6.Education Tallinn University of Technology, food technology
Institute of Food Technology, Moschow
7.Research and
professional experience
1997- Tallinn University of technology, Department of food processing associated professor
1992-1997 Chair of Food Technology, Chairman
1988-1992 Deparment of Food Chemistry and Technology - Chairman
1985-1988 Deparment of Food Chemistry and Technology - associated professor
1983-1985 Deparment of Food Technology, Chairman
1969-1983 Department of Food Technology associated professor
1965-1969 Deparment of Organic Chemistry, teacher
1962-1964 PhD studies at Intitute of Food Technology, Moschow.
1961-1961 Deparment of Organic Chemistry, assistant
8.Academic degree candidate of egineering
9.Dates and sites of
earning the degrees
Institute of food technology, Moschow 1965
MTH Nr. 019569
10.Honours/awards
11.Research-administrative
experience
Association of Estonian Food Industry - comittee of rye bread
12.Supervised dissertations

Karmen Kattai, DSc, 2004, superv. Aino Kann. Salatite mikrobioloogiline kvaliteet. TTÜ

Natalia Kozõrenko, DSc, 2003, superv. Aino Kann. Tritikale teraviljavalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ

Anna Mihhalevski, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ

Evelin Pugonen, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Sensoorse analüüsi alused ja assessorite valimise põhiprintsiibid. TTÜ

Jelena Hakman, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Erinevate tritikalesortide jahu kasutamisvõimalused leivatööstuses. TTÜ

Marina Baum, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Salmonellade määramiseks kasutatava Celsis Path-Stik meetodi valideerimine. TTÜ

Anna Kikkas, DSc, 2000, superv. Aino Kann. Kakaotoodete väljatulekute tõstmine ja kvaliteedi parandamine šokolaadi tootmisel AS kalev. TTÜ

Inga Rahnu, DSc, 2000, superv. Aino Kann. Triticale sortide proteiini fraktsioonilise koostise seos jahu küpsetusomadustega. TTÜ

Liia Solomontsuk, DSc, 2000, superv. Aino Kann. Säilitusainete monitooring toiduainetes. TTÜ

Ester Horn, DSc, 1999, superv. Aino Kann. Kaera ohutuse immunokeemiline iseloomustus tema kasutamisel tsöliaakiahaigete dieedis. TTÜ

Tina Veskus, DSc, 1997, superv. Aino Kann. Chemical composition of Estonian grown wheat with emphasis on polysaccarides. TTÜ

13.Current research program Chemistry and microbiology of cerials and bakery products. Functional bakery foods. Baking technology.
14.Current grant funding
15.List of most important publications

Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhailevski, A., Hakman, J. (2005) Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89, 125-132 Available on-line Science Direct

Tohver M., Kann A., Täht R., Mihhalevski A. Comparison of storage protein and baking properties of triticale. Food and Nutrition XI, TTU, 2003, pp.39-45.

Kann A. Rukkileib meie toidus. Eesti rukki raamat. Koostanud Kons A. 2002, lk 26-31. Tallinn

Kann A,. Täht R. Investigation of the Antimicrobial Effect of Rowanberries. Food and Nutrition VIII, TTU,Tallinn 2000, pp.49-54

Tohver M., Kann A., Täht R..,Hakman Comparison of storage protein and baking quality of related triticale cultivars. Food and Nutrition X, TTU, 2002,pp.55-61

Tohver M, Koppel, R,. Kann, A., Mihhalevski, A., Rahnu, I., Täht (2002). The electrophoretic spectra of storage proteins of cereal cultivars and breeding lines for cultivation in Estonia. Annual Wheat Newsletter. 48, p. 52

Tohver M., Täht R,. Kann A. Electrophoretic screening methods of protein markers to obtain a basis for breeding a high technological quality of cereals. Food and Nutrition IX, TTU,Tallinn,2001,pp.47-51

Tohver M., Täht R., Kann A., Rahnu I (2000) Investigation of seed storage protein and bread-making quality of triticale. Acta Agronomica Hungarica 48, pp 41-49

last updated: 17.08.2005

[ sulge aken ]