[ sulge aken ]
Elulookirjeldus (CV) | ||
1. | Eesnimi | Aino |
2. | Perekonnanimi | Kann |
3. | Töökoht | Tallinna Tehnikaülikool, Toiduainete instituut |
4. | Ametikoht | dotsent |
5. | Sünniaeg | 09.09.1937 (päev.kuu.aasta) |
6. | Haridus | Tallinna Polütehniline Instituut, toiduainetööstuse insener-tehnoloog Moskva Toiduainetööstuse tehnoloogia Instituut, 1965, tehnikateaduste kandidaat |
7. | Teenistuskäik | 1997- Toiduainete instituut, dotsent 1992-1997 Toiduainete tehnoloogia õppetooli juhataja, aseprof. 1988-1992 Toiduainekeemia ja tehnol. kat. juhat., dots. 1985-1988 Toiduainekeemia ja tehnol. kat. dots. 1983-1985 Toiduainete tehnoloogia kat. juh., dots. 1969-1983 Toiduainete tehnoloogia kat. 1965-1969 Orgaanilise keemia kat., vanemõp. 1962-1964 aspirantuur Moskva Toiduainetööstuse Tehnoloogia Instituudis 1961-1961 TPI Orgaanilise keemia kat., assist. |
8. | Teaduskraad | tehnikateaduste kandidaat |
9. | Teaduskraadi välja andnud asutus, aasta |
9. Moskva Toiduainetööstuse Tehnoloogia Instituut, 1965 MTH Nr. 015969 |
10. | Tunnustused | |
11. | Teadusorganisatsiooniline ja –administratiivne tegevus |
Eesti Toiduainetööstuse Liidu Rukkileiva Komisjon |
12. | Juhendamisel kaitstud väitekirjad |
Karmen Kattai, DSc, 2004, juh. Aino Kann. Salatite mikrobioloogiline kvaliteet. TTÜ Natalia Kozõrenko, DSc, 2003, juh. Aino Kann. Tritikale teraviljavalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ Anna Mihhalevski, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ Evelin Pugonen, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Sensoorse analüüsi alused ja assessorite valimise põhiprintsiibid. TTÜ Jelena Hakman, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Erinevate tritikalesortide jahu kasutamisvõimalused leivatööstuses. TTÜ Marina Baum, DSc, 2002, juh. Aino Kann. Salmonellade määramiseks kasutatava Celsis Path-Stik meetodi valideerimine. TTÜ Anna Kikkas, DSc, 2000, juh. Aino Kann. Kakaotoodete väljatulekute tõstmine ja kvaliteedi parandamine šokolaadi tootmisel AS kalev. TTÜ Inga Rahnu, DSc, 2000, juh. Aino Kann. Triticale sortide proteiini fraktsioonilise koostise seos jahu küpsetusomadustega. TTÜ Liia Solomontsuk, DSc, 2000, juh. Aino Kann. Säilitusainete monitooring toiduainetes. TTÜ Ester Horn, DSc, 1999, juh. Aino Kann. Kaera ohutuse immunokeemiline iseloomustus tema kasutamisel tsöliaakiahaigete dieedis. TTÜ Tina Veskus, DSc, 1997, juh. Aino Kann. Chemical composition of Estonian grown wheat with emphasis on polysaccarides. TTÜ |
13. | Teadustöö põhisuunad | Teravilja, jahu ja pagaritoodete keemia, biokeemia ja mikrobioloogia. Uute dieetpagaritoodete ja suunatud funktsionaalsete omadustega pagaritoodete väljatöötamine. Erinevate tritikalesortide varuvalkude elektroforees, sellest teraviljast saadud jahu keemilise koostise ja leivaküpsetusomaduste määramine. |
14. | Jooksvad grandid | |
15. | Teaduspublikatsioonid |
Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhailevski, A., Hakman, J. (2005) Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89, 125-132 Available on-line Science Direct Tohver M., Kann A., Täht R., Mihhalevski A. Comparison of storage protein and baking properties of triticale. Food and Nutrition XI, TTU, 2003, pp.39-45. Kann A. Rukkileib meie toidus. Eesti rukki raamat. Koostanud Kons A. 2002, lk 26-31. Tallinn Kann A,. Täht R. Investigation of the Antimicrobial Effect of Rowanberries. Food and Nutrition VIII, TTU,Tallinn 2000, pp.49-54 Tohver M., Kann A., Täht R..,Hakman Comparison of storage protein and baking quality of related triticale cultivars. Food and Nutrition X, TTU, 2002,pp.55-61 Tohver M, Koppel, R,. Kann, A., Mihhalevski, A., Rahnu, I., Täht (2002). The electrophoretic spectra of storage proteins of cereal cultivars and breeding lines for cultivation in Estonia. Annual Wheat Newsletter. 48, p. 52 Tohver M., Täht R,. Kann A. Electrophoretic screening methods of protein markers to obtain a basis for breeding a high technological quality of cereals. Food and Nutrition IX, TTU,Tallinn,2001,pp.47-51 Tohver M., Täht R., Kann A., Rahnu I (2000) Investigation of seed storage protein and bread-making quality of triticale. Acta Agronomica Hungarica 48, pp 41-49 |
viimati muudetud: 17.08.2005
Curriculum Vitae (CV) | ||
1. | First Name | Aino |
2. | Surname | Kann |
3. | Institution | |
4. | Position | associated professor |
5. | Date of birth | 09.09.1937 (day.month.year) |
6. | Education | Tallinn University of Technology, food technology Institute of Food Technology, Moschow |
7. | Research and professional experience |
1997- Tallinn University of technology, Department of food processing associated professor 1992-1997 Chair of Food Technology, Chairman 1988-1992 Deparment of Food Chemistry and Technology - Chairman 1985-1988 Deparment of Food Chemistry and Technology - associated professor 1983-1985 Deparment of Food Technology, Chairman 1969-1983 Department of Food Technology associated professor 1965-1969 Deparment of Organic Chemistry, teacher 1962-1964 PhD studies at Intitute of Food Technology, Moschow. 1961-1961 Deparment of Organic Chemistry, assistant |
8. | Academic degree | candidate of egineering |
9. | Dates and sites of earning the degrees |
Institute of food technology, Moschow 1965 MTH Nr. 019569 |
10. | Honours/awards | |
11. | Research-administrative experience |
Association of Estonian Food Industry - comittee of rye bread |
12. | Supervised dissertations |
Karmen Kattai, DSc, 2004, superv. Aino Kann. Salatite mikrobioloogiline kvaliteet. TTÜ Natalia Kozõrenko, DSc, 2003, superv. Aino Kann. Tritikale teraviljavalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ Anna Mihhalevski, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ Evelin Pugonen, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Sensoorse analüüsi alused ja assessorite valimise põhiprintsiibid. TTÜ Jelena Hakman, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Erinevate tritikalesortide jahu kasutamisvõimalused leivatööstuses. TTÜ Marina Baum, DSc, 2002, superv. Aino Kann. Salmonellade määramiseks kasutatava Celsis Path-Stik meetodi valideerimine. TTÜ Anna Kikkas, DSc, 2000, superv. Aino Kann. Kakaotoodete väljatulekute tõstmine ja kvaliteedi parandamine šokolaadi tootmisel AS kalev. TTÜ Inga Rahnu, DSc, 2000, superv. Aino Kann. Triticale sortide proteiini fraktsioonilise koostise seos jahu küpsetusomadustega. TTÜ Liia Solomontsuk, DSc, 2000, superv. Aino Kann. Säilitusainete monitooring toiduainetes. TTÜ Ester Horn, DSc, 1999, superv. Aino Kann. Kaera ohutuse immunokeemiline iseloomustus tema kasutamisel tsöliaakiahaigete dieedis. TTÜ Tina Veskus, DSc, 1997, superv. Aino Kann. Chemical composition of Estonian grown wheat with emphasis on polysaccarides. TTÜ |
13. | Current research program | Chemistry and microbiology of cerials and bakery products. Functional bakery foods. Baking technology. |
14. | Current grant funding | |
15. | List of most important publications |
Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhailevski, A., Hakman, J. (2005) Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89, 125-132 Available on-line Science Direct Tohver M., Kann A., Täht R., Mihhalevski A. Comparison of storage protein and baking properties of triticale. Food and Nutrition XI, TTU, 2003, pp.39-45. Kann A. Rukkileib meie toidus. Eesti rukki raamat. Koostanud Kons A. 2002, lk 26-31. Tallinn Kann A,. Täht R. Investigation of the Antimicrobial Effect of Rowanberries. Food and Nutrition VIII, TTU,Tallinn 2000, pp.49-54 Tohver M., Kann A., Täht R..,Hakman Comparison of storage protein and baking quality of related triticale cultivars. Food and Nutrition X, TTU, 2002,pp.55-61 Tohver M, Koppel, R,. Kann, A., Mihhalevski, A., Rahnu, I., Täht (2002). The electrophoretic spectra of storage proteins of cereal cultivars and breeding lines for cultivation in Estonia. Annual Wheat Newsletter. 48, p. 52 Tohver M., Täht R,. Kann A. Electrophoretic screening methods of protein markers to obtain a basis for breeding a high technological quality of cereals. Food and Nutrition IX, TTU,Tallinn,2001,pp.47-51 Tohver M., Täht R., Kann A., Rahnu I (2000) Investigation of seed storage protein and bread-making quality of triticale. Acta Agronomica Hungarica 48, pp 41-49 |
last updated: 17.08.2005
[ sulge aken ]