[ sulge aken ]
Elulookirjeldus (CV) | ||
1. | Eesnimi | maimu |
2. | Perekonnanimi | tohver |
3. | Töökoht | Tallinna Tehnikaülikool, Geenitehnoloogia instituut |
4. | Ametikoht | vanemteadur |
5. | Sünniaeg | 23.08.1939 (päev.kuu.aasta) |
6. | Haridus | Tartu Riiklik Ülikool |
7. | Teenistuskäik | 1964-2004 TA Eksperimentaalbioloogia Instituut 2005 - Tallinna Tehnikaülikool, Geenitehnoloogia Instituut |
8. | Teaduskraad | bioloogiakandidaat |
9. | Teaduskraadi välja andnud asutus, aasta |
Valgevene TA Eksperimentaalbotaanika Instituut 1985 |
10. | Tunnustused | 1987 - ENSV Riiklik teaduspreemia |
11. | Teadusorganisatsiooniline ja –administratiivne tegevus |
1988-1991 - Eesti Geneetikute ja Selektsionääride Seltsi teaduslik sekretär |
12. | Juhendamisel kaitstud väitekirjad |
natalja Kozõrenko, MSc, 2003, juh. maimu tohver, aino kann. Tritikale tera varuvalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ Toiduainete Instituut Anna Mihhalevski, MSc, 2002, juh. maimu tohver, aino kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ Toiduainete Instituut |
13. | Teadustöö põhisuunad | Teraviljade geneetilise potentsiaali suurendamine genoomi rekonstrueerimise teel |
14. | Jooksvad grandid | |
15. | Teaduspublikatsioonid |
Tohver,M. 2005. High molecular weight (HMW) glutenin subunit composition of some Nordic and Middle European wheats. Genetic Resources and Crop Evolution 00:1-15. Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhalevski, A., Hakman, J. 2005. Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89: 125-132 Tohver, M. 2004. Allelic variation of Glu-1 encoded HMW-glutenin subunits of spring wheat hybrid lines of Scandinavian origin. Annual Wheat Newsletter 50: 33-35. Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M. 2001. Nisu kõrgmolekulaarsete valkude ja küpsetusomaduste vaheliste seoste uurimisest Eestis. Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi Toimetised. Tartu. 14: 101-105 Tohver, M., Koppel, R., Ingver, A. 2001. Characterisation of gliadin and HMW glutenin subunit alleles and their relation to bread-making quality in common spring wheat cultivars and breeding lines. Cereal Research Communications 29:405-412 |
viimati muudetud: 04.10.2005
Curriculum Vitae (CV) | ||
1. | First Name | maimu |
2. | Surname | tohver |
3. | Institution | Tallinn University of Technology, Institute of Gene Technology |
4. | Position | Senior researcher |
5. | Date of birth | 23.08.1939 (day.month.year) |
6. | Education | Tartu State University |
7. | Research and professional experience |
1964-2004 Institute of Experimental Biology 2005 - Tallinn University of Technology, Institute of Gene Technology |
8. | Academic degree | cand. biology |
9. | Dates and sites of earning the degrees |
Institute of Experimental Botany of Academy of Sciences of Belarussia |
10. | Honours/awards | 1987 - National Research Prize of Eston ian SSR |
11. | Research-administrative experience |
1988- 1991 - Sc. secretary of the Estonian Society of Geneticists |
12. | Supervised dissertations |
natalja Kozõrenko, MSc, 2003, superv. maimu tohver, aino kann. Tritikale tera varuvalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ Toiduainete Instituut Anna Mihhalevski, MSc, 2002, superv. maimu tohver, aino kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ Toiduainete Instituut |
13. | Current research program | Genetic improvement of cereals by genome reconstruction |
14. | Current grant funding | |
15. | List of most important publications |
Tohver,M. 2005. High molecular weight (HMW) glutenin subunit composition of some Nordic and Middle European wheats. Genetic Resources and Crop Evolution 00:1-15. Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhalevski, A., Hakman, J. 2005. Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89: 125-132 Tohver, M. 2004. Allelic variation of Glu-1 encoded HMW-glutenin subunits of spring wheat hybrid lines of Scandinavian origin. Annual Wheat Newsletter 50: 33-35. Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M. 2001. Nisu kõrgmolekulaarsete valkude ja küpsetusomaduste vaheliste seoste uurimisest Eestis. Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi Toimetised. Tartu. 14: 101-105 Tohver, M., Koppel, R., Ingver, A. 2001. Characterisation of gliadin and HMW glutenin subunit alleles and their relation to bread-making quality in common spring wheat cultivars and breeding lines. Cereal Research Communications 29:405-412 |
last updated: 04.10.2005
[ sulge aken ]