[ sulge aken ]

Elulookirjeldus (CV)
1.Eesnimi maimu
2.Perekonnanimi tohver
3.Töökoht Tallinna Tehnikaülikool, Geenitehnoloogia instituut
4.Ametikoht vanemteadur
5.Sünniaeg 23.08.1939 (päev.kuu.aasta)
6.Haridus Tartu Riiklik Ülikool
7.Teenistuskäik 1964-2004 TA Eksperimentaalbioloogia Instituut
2005 - Tallinna Tehnikaülikool, Geenitehnoloogia Instituut
8.Teaduskraad bioloogiakandidaat
9.Teaduskraadi välja
andnud asutus, aasta
Valgevene TA Eksperimentaalbotaanika Instituut 1985
10.Tunnustused 1987 - ENSV Riiklik teaduspreemia
11.Teadusorganisatsiooniline
ja –administratiivne
tegevus
1988-1991 - Eesti Geneetikute ja Selektsionääride Seltsi teaduslik sekretär
12.Juhendamisel kaitstud
väitekirjad

natalja Kozõrenko, MSc, 2003, juh. maimu tohver, aino kann. Tritikale tera varuvalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ Toiduainete Instituut

Anna Mihhalevski, MSc, 2002, juh. maimu tohver, aino kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ Toiduainete Instituut

13.Teadustöö põhisuunad Teraviljade geneetilise potentsiaali suurendamine genoomi rekonstrueerimise teel
14.Jooksvad grandid
15.Teaduspublikatsioonid

Tohver,M. 2005. High molecular weight (HMW) glutenin subunit composition of some Nordic and Middle European wheats. Genetic Resources and Crop Evolution 00:1-15.

Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhalevski, A., Hakman, J. 2005. Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89: 125-132

Tohver, M. 2004. Allelic variation of Glu-1 encoded HMW-glutenin subunits of spring wheat hybrid lines of Scandinavian origin. Annual Wheat Newsletter 50: 33-35.

Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M. 2001. Nisu kõrgmolekulaarsete valkude ja küpsetusomaduste vaheliste seoste uurimisest Eestis. Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi Toimetised. Tartu. 14: 101-105

Tohver, M., Koppel, R., Ingver, A. 2001. Characterisation of gliadin and HMW glutenin subunit alleles and their relation to bread-making quality in common spring wheat cultivars and breeding lines. Cereal Research Communications 29:405-412

viimati muudetud: 04.10.2005

Curriculum Vitae (CV)
1.First Name maimu
2.Surname tohver
3.Institution Tallinn University of Technology, Institute of Gene Technology
4.Position Senior researcher
5.Date of birth 23.08.1939 (day.month.year)
6.Education Tartu State University
7.Research and
professional experience
1964-2004 Institute of Experimental Biology
2005 - Tallinn University of Technology, Institute of Gene Technology
8.Academic degree cand. biology
9.Dates and sites of
earning the degrees
Institute of Experimental Botany of Academy of Sciences of Belarussia
10.Honours/awards 1987 - National Research Prize of Eston ian SSR
11.Research-administrative
experience
1988- 1991 - Sc. secretary of the Estonian Society of Geneticists
12.Supervised dissertations

natalja Kozõrenko, MSc, 2003, superv. maimu tohver, aino kann. Tritikale tera varuvalkude identifitseerimine SDS-PAG elektroforeesi meetodil. TTÜ Toiduainete Instituut

Anna Mihhalevski, MSc, 2002, superv. maimu tohver, aino kann. Eestis kasvatatud tritikalesortide küpsetusomaduste hindamine. TTÜ Toiduainete Instituut

13.Current research program Genetic improvement of cereals by genome reconstruction
14.Current grant funding
15.List of most important publications

Tohver,M. 2005. High molecular weight (HMW) glutenin subunit composition of some Nordic and Middle European wheats. Genetic Resources and Crop Evolution 00:1-15.

Tohver, M., Kann, A., Täht, R., Mihhalevski, A., Hakman, J. 2005. Quality of triticale cultivars suitable for growing and bread-making in northern conditions. Food Chemistry 89: 125-132

Tohver, M. 2004. Allelic variation of Glu-1 encoded HMW-glutenin subunits of spring wheat hybrid lines of Scandinavian origin. Annual Wheat Newsletter 50: 33-35.

Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M. 2001. Nisu kõrgmolekulaarsete valkude ja küpsetusomaduste vaheliste seoste uurimisest Eestis. Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi Toimetised. Tartu. 14: 101-105

Tohver, M., Koppel, R., Ingver, A. 2001. Characterisation of gliadin and HMW glutenin subunit alleles and their relation to bread-making quality in common spring wheat cultivars and breeding lines. Cereal Research Communications 29:405-412

last updated: 04.10.2005

[ sulge aken ]