[ sulge aken ]

Elulookirjeldus (CV)
1.Eesnimi Anne
2.Perekonnanimi Ingver
3.Töökoht Jõgeva Sordiaretuse Instituut
4.Ametikoht teadur, nisuaretaja
5.Sünniaeg 28.11.1960 (päev.kuu.aasta)
6.Haridus 1979-1984 - Eesti Põllimajanduse Akadeemia, õpetatud agronoom1994-1998 - magistriõpe, Eesti Põllumajandusülikool, taimekasvatus2001 - doktorantuur, EPMÜ
7.Teenistuskäik 1984 - 1994 - vanemagronoom, Jõgeva Sordiaretuse Instituut
1994 - käesoleva ajani teadur, Jõgeva SAI
8.Teaduskraad magister
9.Teaduskraadi välja
andnud asutus, aasta
Eesti Põllumajandusülikool, 1998.a.
10.Tunnustused
11.Teadusorganisatsiooniline
ja –administratiivne
tegevus
Jõgeva Sordiaretuse Instituudi teadusnõukogu sekretär
12.Juhendamisel kaitstud
väitekirjad

Merlin Haljak, MSc, 2005, juh. Jaan Kuht, Anne Ingver, Reine Koppel. Suvinisu morfoloogiliste tunnuste varieerumine. Eesti Põllumajandusülikool

13.Teadustöö põhisuunad Suvinisu sordiaretus ja algseemnekasvatus
14.Jooksvad grandid
15.Teaduspublikatsioonid

Ingver, A., Koppel, R., Haljak, M. 2005. Jõgeva ja Boreali sordiaretajate koostöös valminud uued suvinisu sordid ‘Helle’ ja ‘Meri’. Annamaa, K. (Toimetaja) Sordiaretus ja seemnekasvatus IX. ISSN 1736-2881, lk. 47-52

Koppel, R., Ingver, A. 2005. Jõgeva Sordiaretuse Instituudi ja Leedu Põllumajanduse Instituudi talinisu alase koostöö tulemused 1999-2004. Annamaa, K. (Toimetaja) Sordiaretus ja seemnekasvatus IX. ISSN 1736-2881, Jõgeva, lk. 79-85

Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M., 2003. Determination of Baking Quality of Wheat in Estonia. EUCARPIA Cereal Section Meeting “From Biodervisity to Genomics: Breeding Strategies for Small Grain Cereal in the Third Millenium. Eds C. Mare, P. Faccioli, A.M. Stanca. Salsomaggiore- Italy, p. 347-348

Ingver, A., Koppel, R., Tupits, I., Annamaa, K. 2002. Sprouting resistance of bread cereals. - Agriculture. Scientific Articles. 78. 2002(2), Akademija, Lithuania, pp. 86-94

Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M. 2001. 1. Nisu kõrgmolekulaarsete valkude ja küpsetusomaduste vaheliste seoste uurimisest Eestis. - Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi Toimetised, nr. 14, lk. 101-105.

Tohver, M., Koppel, R., Ingver A. 2001. Characterisation of gliadin and HMW glutenin subunit alleles and their relation to bread-making quality in common spring wheat cultivars and breeding lines. Cereal Research Communications, 29, Nos 1-2, Szeged, Hungary, p. 405-412

Ingver, A., Koppel, M., Koppel, R., Küüts, H. 1999. Suvinisu sortide ja liikidevaheliste hübriidide bioloogilised ja tsütogeneetilised iseärasused.II. Haigus- ja seisukindlus ning kasvuaeg põllutingimustes.- Agraarteadus X, 2., lk. 89…123

viimati muudetud: 04.10.2005

Curriculum Vitae (CV)
1.First Name Anne
2.Surname Ingver
3.Institution Jõgeva Plant Breeding Institute
4.Position scientist, wheat breeder
5.Date of birth 28.11.1960 (day.month.year)
6.Education 1979…1984 Estonian Agricultural University, Agronomy, agronomist1994…1998 Master studies, Estonian Agricultural University2001 - doctoral studies, Estonian Agricultural University
7.Research and
professional experience
1984…1994 agronomist, Jõgeva Plant Breeding Institute
1994…wheat breeder (spring wheat), Jõgeva Plant Breeding Institute
8.Academic degree MSc
9.Dates and sites of
earning the degrees
1998, Estonian Agricultural University, Title of thesis: ‘Spring wheat collection trial as initial material for breeding‘.)
10.Honours/awards
11.Research-administrative
experience
secretary of the Scientific Board of the Jõgeva Plant Breeding Institute
12.Supervised dissertations

Merlin Haljak, MSc, 2005, superv. Jaan Kuht, Anne Ingver, Reine Koppel. Suvinisu morfoloogiliste tunnuste varieerumine. Eesti Põllumajandusülikool

13.Current research program spring wheat breeding and breeders' seed production
14.Current grant funding
15.List of most important publications

Ingver, A., Koppel, R., Haljak, M. 2005. Jõgeva ja Boreali sordiaretajate koostöös valminud uued suvinisu sordid ‘Helle’ ja ‘Meri’. Annamaa, K. (Toimetaja) Sordiaretus ja seemnekasvatus IX. ISSN 1736-2881, lk. 47-52

Koppel, R., Ingver, A. 2005. Jõgeva Sordiaretuse Instituudi ja Leedu Põllumajanduse Instituudi talinisu alase koostöö tulemused 1999-2004. Annamaa, K. (Toimetaja) Sordiaretus ja seemnekasvatus IX. ISSN 1736-2881, Jõgeva, lk. 79-85

Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M., 2003. Determination of Baking Quality of Wheat in Estonia. EUCARPIA Cereal Section Meeting “From Biodervisity to Genomics: Breeding Strategies for Small Grain Cereal in the Third Millenium. Eds C. Mare, P. Faccioli, A.M. Stanca. Salsomaggiore- Italy, p. 347-348

Ingver, A., Koppel, R., Tupits, I., Annamaa, K. 2002. Sprouting resistance of bread cereals. - Agriculture. Scientific Articles. 78. 2002(2), Akademija, Lithuania, pp. 86-94

Koppel, R., Ingver, A., Tohver, M. 2001. 1. Nisu kõrgmolekulaarsete valkude ja küpsetusomaduste vaheliste seoste uurimisest Eestis. - Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi Toimetised, nr. 14, lk. 101-105.

Tohver, M., Koppel, R., Ingver A. 2001. Characterisation of gliadin and HMW glutenin subunit alleles and their relation to bread-making quality in common spring wheat cultivars and breeding lines. Cereal Research Communications, 29, Nos 1-2, Szeged, Hungary, p. 405-412

Ingver, A., Koppel, M., Koppel, R., Küüts, H. 1999. Suvinisu sortide ja liikidevaheliste hübriidide bioloogilised ja tsütogeneetilised iseärasused.II. Haigus- ja seisukindlus ning kasvuaeg põllutingimustes.- Agraarteadus X, 2., lk. 89…123

last updated: 04.10.2005

[ sulge aken ]